Βιογραφικό Σημείωμα

 
Γεννήθηκε στο Αννόβερο το 1969. Ως ειδικός ουρολόγος εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης των ειδικών ιατρείων Ανδρολογίας της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2009) με αντικείμενο την ανδρολογία και θέμα την κρυψορχία.

Είναι Fellow of the European Board of Urology (FEBU – επίσημη ευρωπαϊκή πιστοποίηση τίτλου ουρολογίας) από το 2006.

Τον Αύγουστο του 2006 ξεκίνησε την μετεκπαίδευση του στη Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Tottori Ιαπωνίας (οκτώ μήνες) ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής με αντικείμενο την κλινική και ερευνητική ανδρολογία. Από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Μάρτιο του 2010 διετέλεσε Λέκτορας στην παραπάνω Κλινική με ιδιαίτερο αντικείμενο την κλινική και ερευνητική ανδρολογία.

Διετέλεσε πρόεδρος επιστημονικού συνεδρίου σε ανδρολογική συνεδρία διεθνούς συνεδρίου το 2009, και προσκεκλημένος ομιλητής σε (54) πενήντα τέσσερα ελληνικά και σε (6) έξι διεθνή συνέδρια. Επτά (7) εργασίες του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνια Ουρολογικά Συνέδρια (2010-2012-2014) και (2) δύο εργασίες του έχουν βραβευτεί σε Πανευρωπαϊκά Ουρολογικά Συνέδρια(2009 και 2010).

Έχει συγγράψει (46) σαράντα-έξι εργασίες σε διεθνή περιοδικά που αναφέρονται στο PubMed (6) εργασίες σε άλλα διεθνή περιοδικά, (5) πέντε άρθρα σε ελληνικά ουρολογικά περιοδικά, μία μονογραφία, ένα κεφάλαιο σε ελληνικό βιβλίο (7) επτά κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία (2) κεφάλαια σε ελληνικά βιβλία και ένα ξενόγλωσσο βιβλίο. Είναι κριτής σε (5) διεθνή επιστημονικά περιοδικά

Είναι γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής του Τμήματος Ανδρολογίας και υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΑΝΗΡ» επίσημου οργάνου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας.

Τέλος είναι εκλεγμένος επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στο Α.Π.Θ.

Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η ανδρική υπογονιμότητα, η στυτική δυσλειτουργία, οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις, και η παθοφυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.